ALERGÉNY NA JEDÁLNOM LÍSTKU

Jedlá ktoré obsahujú zložku alergénu sú označené číslom. Na jedálnom lístku pri jedle je označené číslo, pod ktorým je alergén uvedený. Bližšie informácie Vám ochotne poskytne personál reštaurácie.

PRÍKLAD : Praženica s klobásou (A-1,3), alergény sú vyznačené v zátvorke pod číslami 1 a 3.


OZNAČOVANIE ALERGÉNOV

  1. Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut alebo ich hybridné odrody).
  2. Kôrovce a výrobky z nich.
  3. Vajcia a výrobky z nich.
  4. Ryby a výrobky z nich.
  5. Arašidy a výrobky z nich.
  6. Sójové zrná a výrobky z nich.
  7. Mlieko a výrobky z neho ( vrátane laktózy ).
  8. Orechy – mandle, lieskové orechy, vlašské, kešu, para,pekanové, pistácie, makadamové, queenslandské, a výrobky z nich.
  9. Zeler a výrobky z neho.
  10. Horčica a výrobky z nej.
  11. Sezamové semená a výrobky z nich.
  12. Oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10mg/kg alebo 10 mg/l - sušené ovocie, ovocné konzervy, výrobky zo zemiakov.
  13. Vlčí bôb a výrobky z neho.
  14. Mäkkýše a výrobky z nich.